Ε. Μπορώ να ταίσω BARF σε ένα σκύλο ο οποίος υποφέρει από / Δερματικά προβλήματα/ Προβλήματα στο τρίχωμα

Ναι.
Οι αλλεργίες είναι από τα πιο συχνά προβλήμματα που συναντάμαι συνήθως.
Εμβόλια,αντιβιοτικά,στεροιδή και πολλές άλλες ανοσοκατασταλτικές ουσίες είναι υπεύθυνες για την πλειονότητα των αλλεργιακών προβλημάτων.
Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ο καλύτερος αμυντικός μηχανισμός που έχει το σώμα – όταν υπολειτουργεί,τότε το σώμα είναι πιο ευάλωτο απέναντι σε αλλεργίες και ασθένειες.
Τα δερματικά προβλήματα και τα προβλήματα που αφορούν το τρίχωμα των σκύλων είναι πολλές φορές απόρροια κατανάλωσης τροφών που περιέχουν σιτηρά και έχουν ζεσταθεί κατά την επεξεργασία τους.
Τα επιζήμια συστατικά και πρόσθετα που υπάρχουν στις κροκέτες και τις κονσερβοποιημένες δίαιτες(συντηρητικά,αρωματικοί παράγοντες,τεχνητά χρώματα,φυτοφάρμακα,ζιζανιοκτόνα,χημικά προϊόντα,λίπος σε σπρέι κ.λ.π.) συμβάλλουν στην δημιουργία της εκάστοτε αλλεργικής κατάστασης.
Ταίζοντας το κατοικίδιο σας την διατροφή BARF,φροντίζετε ώστε το ανοσοποιητικό του σύστημα να είναι σε εγρήγορση για να καταπολεμήσει τις διάφορες αλλεργίες που ελλοχεύουν και επιτρέπει στο σώμα του να αποτοξινωθεί και να αυτογιατρευτεί.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και για κατοικίδια τα οποία καταναλώνανε επεξεργασμένες τροφές για όλη τους την ζωή,μπορεί να παρατηρήσετε ότι οι δερματικές διαταραχές μπορεί να χειροτερέψουν πρωτού αρχίσουν να εξαλείφονται.
Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα πρέπει να αποβάλει όλες τις τοξίνες που σχηματίστηκαν μέσα του με το πέρας του χρόνου,καθώς συτίζονταν με επεξεργασμένες τροφές.
Ο γρηγορότερος τρόπος για να απελευθερωθεί το σώμα από τις τοξίνες είναι μέσω του μεγαλύτερου οργάνου που έχει το σώμα – το δέρμα.
Είναι σημαντικό να παρέχεται μόνο τη διατροφή BARF κατά την διάρκεια της αποτοξίνωσης καθώς έτσι τα συμπτώματα της αποτοξίνωσης θα υποχωρήσουν και το δέρμα και η γούνα του κατοικιδίου σας θα αρχίσει να επανέρχονται σιγά-σιγά στα φυσιολογικά τους επίπεδα.