Ε. Μπορώ να ταΐσω BARF σε ένα σκύλο ο οποίος υποφέρει από ασθένειες των νεφρών

Οι κονσερβοποιημένες τροφές και οι κροκέτες παρέχουν έναν υπέρμετρο αριθμό μη φυσικών συστατικών,τα οποία όταν χωνεύονται καθημερινώς,προκαλούν τοξικότητα,η οποία μπορεί να επηρεάσει τα εσωτερικά όργανα.
Μιας και τα νεφρά και το συκώτι είναι τα όργανα τα οποία κατά κόρον έρχονται αντιμέτωπα με τις τοξίνες με σκοπό την αποβολή τους από το σώμα,είναι και τα όργανα που θα επηρεαστούν και περισσότερο.
Τα νεφρά είναι μοναδικά στην λειτουργία τους,καθώς έχουν την δυνατότητα να λειτουργούν έως ότου 70 με 80 % από τους νεφρώνες έχουν καταστραφεί.
Κατά αυτήν την περίοδο,τα κλινικά συμπτώματα της νεφρικής ανεπάρκειας(αυξημένη πόση και ενούρηση,αφυδάτωση,ανορεξία,εμετός,απώλεια βάρους,αναιμία,ληθαργικότητα και στεγνό δέρμα) δεν είναι ορατά έως ότου είναι σχεδόν αδύνατο να αντιστραφούν.
Υπάρχει αντίλογος σε σχέση με το να ταΐσουμε μια διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνες σε ένα σκύλο που υποφέρει από προβλήματα στα νεφρά του.
Όταν ένας κτηνίατρος συστήνει να ταΐσουμε μια δίαιτα με μειωμένη σε αναλογία πρωτεΐνης ,είναι σημαντικό να έχουμε στο μυαλό μας ότι τα ενεργειακά επίπεδα του σώματος του ζώου έχουν πρωτεραιότητα.
Για αυτό,ο ελάχιστος αριθμός πρωτεΐνης που χρειάζεται ένας σκύλος ή μία γάτα με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια είναι ΥΨΗΛΟΤΕΡΟΣ από αυτόν που θα χρειαστεί ένας σκύλος που δεν αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα.
Πιο συγκεκριμένα,συνιστούμε πως ζώα με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια πρέπει οπωσδήποτε να λαμβάνουν την διατροφή BARF.
Είναι λογικό να παρέχουμε μια διατροφή στο ζώο μας,η οποία θα είναι πιο εύπεπτη,ώστε να δώσουμε στα νεφρά την ευκαιρία να γιατρευτούν.
Η διατροφή BARF επιτρέπει μια υψηλότερη αξιοποίηση των θρεπτικών συστατικών από τα τρόφιμα,σε σχέση με τις επεξεργασμένες τροφές και τις διατροφές που βασίζονται σε κροκέτες,καθώς και μια δραματική μείωση στην συσσώρευση τοξινών στο σώμα.