Οφέλη από το μασάζ για σκύλους

Οφέλη από το μασάζ για σκύλους

Υπάρχουν πολλά οφέλη και πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει το μασάζ σε ένα σκυλί.
Αυτά περιλαμβάνουν τα εξής ακόλουθα:

  • Ενισχύει του δεσμού μεταξύ του ιδιοκτήτη και του πρόσφατα αποκτηθέντος σκύλου – σε αυτήν την περίπτωση,ένα μασάζ μπορεί να αναδείξει τον δεσμόσ μεταξύ του κατοικιδίου και του ιδιοκτήτη.
    Καθιερώνει δηλαδή μια σχέση που περιλαμβάνει την εμπιστοσύνη και τη συμπόνια.
  • Ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα και την δομή του σκύλου – με την εφαρμογή πίεσης και της κίνησης προς το δέρμα,τους μύες και τα οστά,η κυκλοφορία βελτιώνεται επειδή η πίεση και η κίνηση από ένα μασάζ,επηρεάζει τα αιμοφόρα αγγεία και επιτρέπει έτσι την καλύτερη διέλευση του αίματος και των συστατικών του.
  • Η καλύτερη κυκλοφορία είναι πολύ χρήσιμη για την ζωική ευημερία,ειδικά σε μεγαλύτερες φυλές,λόγω της απόστασης μεταξύ της καρδιάς και των άνω και κάτω άκρων.
  • Το μασάζ αναστέλλει τη συσσώρευση υγρού και η δυνατότητα σχηματισμού μιας λοίμωξης,ενώ προωθεί την καλύτερη κυτταρική ακεραιότητα.
  • Αυξάνει την ευελιξία – το μασάζ προωθεί την ευελιξία και τη βελτίωση της κατάστασης των μυών και την σκελετική δομή,τόσο πριν όσο και μετά τη δραστηριότητα. Η ευελιξία είναι σημαντική στους σκύλους επειδή μειώνει την πιθανότητα τραυματισμού. Και πάλι,οι μεσαίου και μεγάλου μεγέθους φυλές θα επωφεληθούν από αυτή περισσότερο από τις μικρότερες φυλές.
  • Αναπτύσσει και διατηρεί τον μυϊκό τόνο – σε συνδυασμό με την βελτίωση της συνολικής κυκλοφορίας,το μασάζ βοηθά στην ανάπτυξη και συντήρηση του μυϊκού τόνου.Αυτό είναι απαραίτητο για τα κουτάβια που είναι στην ανάπτυξη,ενώ η συντήρηση είναι αφορά κυρίως τα ενήλικα σκυλιά.
  • Δυναμώνει τον σκελετό – ενώ το μασάζ για σκύλους είναι διαφορετικό από την την κλασική χειροπρακτική,μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του σκελετικού συστήματος και τη στάση του σώματος ειδικότερα.
  • Το μασάζ βοηθά το σκυλί σε περιπτώσεις αποκατάστασης μετά από κάποια επέμβαση – σκυλιά που υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση θα επωφεληθούν και θα ανακουφιστούν από τον πόνο και το άγχος. Αυτό είναι περισσότερο εμφανές σε σκύλους που υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση που περιλάμβανε τα οστά και τους μυς. Τα σκυλιά που είχαν κάποιο κάταγμα θα εκτιμήσουν επίσης την απελευθέρωση της έντασης από κάποιο τραυματισμό.
  • Το μασάζ βοηθάει στην παρηγορητική φροντίδα – το μασάζ για σκύλους αρχίζει να γίνεται αναπόσπαστο μέρος της παρηγορητικής φροντίδας σε σκύλους που είναι στο τελικό τους στάδιο.Το μασάζ μπορεί να προσφέρει μια προσωρινή ανακούφιση από τον πόνο,ενώ είναι φυσικό αγχολυτικό για στρεσσαρισμένα σκυλιά που πάσχουν από θανατηφόρες ασθένειες.