Μασαζ για σκύλους Tips & Tricks

Μασαζ για σκύλους Tips & Tricks

Πώς να κάντε μασάζ σε έναν σκύλο: Συμβουλές & κόλπα για το πώς θα τον βοηθήσετε να χαλαρώσει

Σε όλους μας αρέσει να μας κάνουν μασάζ. Επιτρέπει το σώμα μας να χαλαρώσει από το άγχος και όλες τις εντάσεις από τις καθημερινές μας δουλειές. Η χαλάρωση που προσφέρει ένα μασάζ μειώνει σημαντικά την αρτηριακή πίεση και μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην προώθηση της υγείας και της ευημερίας.
Ποιος θα το φανταζόταν ότι τα “γούνινα μωρά” μας θα μπορούσαν επίσης να επωφεληθούν από αυτές τις πανάρχαιες μεθόδους,προς βελτίωση της συνολικής  τους υγείας; Το μασάζ για σκύλους αρχίζει να γίνεται δημοφιλές επειδή είναι εύκολο και μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μόλις μερικά λεπτά ανά ημέρα.

Το μασάζ για σκύλους είναι ένα τμήμα θεραπείας μασάζ για ζώα που προάγει την υγεία ειδικά για τους σκύλους. Είναι ένα είδος εναλλακτικής θεραπείας,τα οφέλη της οποίας μπορεί να περιλαμβάνουν αυξημένη οξυγόνωση,βελτιωμένη ελαστικότητα των αρθρώσεων,χαλάρωση,ανακούφιση από τον πόνο καθώς και ποικίλα οφέλη για το ανοσοποιητικό σύστημα του σκύλου.

Το θεραπευτικό μασάζ για σκύλους χρησιμοποιεί την αφή για να βελτιώσει ή να διατηρήσει τη συναισθηματική και σωματική ευεξία. Μέσα από προοδευτικές και επιστημονικές μελέτες που έχουν υποστηριχθεί από προηγούμενες έρευνες και εφαρμογές,η συγκεκριμένη θεραπεία ήταν σε εφαρμογή από την εποχή του Α Παγκοσμίου Πολέμου αλλά δεν είχε χρησιμοποιηθεί πλήρως λόγω των συνθηκών που επικρατούν κατά τη διάρκεια εκείνου του χρόνου. Από τότε έχει υπάρξει μια προοδευτική εφαρμογή της και αυτός ο τύπος θεραπείας έχει κερδίσει την προσοχή όλο και περισσότερων τα τελευταία χρόνια.

Από τις αρχαίες έως τις σύγχρονες ιατρικές εφαρμογές

Όλοι γνωρίζουμε ότι το μασάζ και η ρεφλεξολογία χρησιμοποιούνται εδώ και αρκετούς αιώνες.
Αυτές οι θεραπείες αποτελούν τις πιο αξιόπιστες πτυχές της εναλλακτικής ιατρικής για τον άνθρωπο εξαιτίας της ανακούφισης που μπορούν να προσφέρουν για μικροτραυματισμούς,άγχος και πόνους.
Με τα χρόνια έχει βρεθεί ότι οι σκύλοι μπορούν επίσης να επωφεληθούν από αυτή την εναλλακτική ιατρική προσέγγιση και από τότε αυτή η θεραπεία έχει μια ταχέως αναπτυσσόμενη μέθοδο που επιτρέπει στους γονείς του κατοικίδιου να δημιουργήσουν ένα ισχυρότερο δεσμό με τα “γούνιναν μωρά” τους.
Η τεχνική της εφαρμογής απαλής πίεσης επιτρέπει την βελτίωση της κυκλοφορίας,την κινητοποίηση των μυών και την βελτίωση της τρίχας μέσα από το άγγιγμα της γούνας.
Το μασάζ για σκύλους είναι μια εναλλακτική προσέγγιση που έχει καθιερωθεί όσον αφορά την προώθηση της υγείας του σκύλου και της ευημερίας του,παράλληλα με διαφορετικά συστήματα διατροφής και μεθόδους εκπαίδευσης.

Επαγγελματικό – θεραπευτικό μασάζ για σκύλους vs σπιτικό μασάζ

Πολλές μεγάλες κοινότητες και διαδικτυακές ομάδες έχουν επαγγελματίες θεραπευτές για μασάζ σκύλων (αναφέρεται σε χώρες του εξωτερικού). Αυτά τα άτομα έχουν εκπαιδευτεί για την παροχή συστηματικών τεχνικών μασάζ,οι οποίες είναι πιο στοχευμένες προς τα σκυλιά που έχουν χρόνια μυικά προβλήματα και υποφέρουν από πολύ ένταση. Αυτά τα άτομα εκτελούν τη συγκεκριμένη εργασία με έναν κτηνίατρο για να είναι σίγουροι ότι θα έχουν και τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Για τους “γονείς” κατοικίδιων ζώων που μπορούν να διαθέσουν αρκετό χρόνο, υπάρχει μια σειρά μαθημάτων κατάρτισης για θεραπευτικά μασάζ για σκύλους.

Ωστόσο για “γονείς” κατοικιδίων ζώων που θα ήθελαν να εκτελέσουν τα βασικά για τα σκυλιά τους,το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζουν είναι τη βασική προσέγγιση.
Αυτή μπορεί βέβαια να μην είναι τόσο αποτελεσματική όσο θα είναι αυτά που θα κάνει ένας επαγγελματίας,αλλά αυτός ο τύπος μασάζ μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα κάτι πολύ σημαντικό – μια βαθύτερη σχέση μεταξύ του σκύλου και του ιδιοκτήτη του.

Πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν κάνετε μασάζ σε σκύλους

Ενώ οι αρχές του μασάζ για τους ανθρώπους και τα σκυλιά είναι αρκετά παρόμοιες,ορισμένες πτυχές δεν θα πρέπει να είναι παρόν στο μασάζ για σκύλους.  Η πίεση είναι σίγουρα ανάλογη μεταξύ των διάφορων μεγεθών και φυλών και δεν θα πρέπει να είναι ισχυρή,επειδή μπορεί να προκαλέσετε τραυματισμούς από την άσκηση υπερβολικής πίεσης.
Η αρωματοθεραπεία σε συνδυασμό με το μασάζ,με ευχάριστες μυρωδιές και έλαια μπορεί να κάνει θαύματα σε ανθρώπους,αλλά αυτό δεν συμβαίνει και με τους σκύλους. Τα διάφορα έλαια μπορεί να προκαλέσουν πεπτικά προβλήματα και μπορεί ακόμη και να καταλήξουν σε δηλητηρίαση του σκύλου.
Το μασάζ στα σκυλιά απαιτεί μόνο μαλλάξεις και χάδια χωρίς τη βοήθεια ελαίων και άλλων ουσιών.

Τρόποι για να ενισχυθεί η εμπειρία του μασάζ

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενισχύσουμε την εμπειρία του μασάζ στο σπίτι. Για τα ζώα συντροφιάς,το μασάζ μπορεί να γίνει ενώ παρακολουθείτε την αγαπημένη σας τηλεοπτική σειρά.
Αυτό επεκτείνει το χρόνο που περνάτε με το σκυλί σας,απλά και μόνο χαϊδεύοντας τα μαλλιά του ή κάνοντας ένα απαλό μασάζ στα πόδια του. Μπορεί μάλιστα να κοιμηθεί από την χαλάρωση,κάτι για το οποίο θα είναι πολύ ευχαριστημένο. Υπάρχουν επίσης ορισμένα θέρετρα που είναι φιλικά προς τα κατοικίδια,στα οποία μπορείτε ακόμη και να νοικιάσετε την δική σας ιδιωτική μικρή πισίνα,όπου εσείς και το σκυλί σας μπορείτε να παίξετε μέσα στο νερό μαζί,κάτι το οποίο θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τον δεσμό που έχετε.

Επισύναψη

Το μασάζ για σκυλιά μπορεί να είναι μια πραγματικά ευχάριστη εμπειρία. Μέσω απλών εφαρμογών πιέσεως και κίνησης,θα δημιουργηθεί χαλάρωση σε πολλά επίπεδα και το σκυλί σας μπορεί πραγματικά να επωφεληθεί από αυτό.