Διατήρηση αποικίας και δημιουργία αποικιάς microworms

Διατήρηση αποικίας
Διατηρείτε την αποικία σε δροσερό και σκοτεινό σημείο μέσα στο σπίτι. Η ιδανική θερμοκρασία είναι μεταξύ 20 με 23oC. Όταν ανέβει η θερμοκρασία μπορείτε να τοποθετείτε την αποικία στο πάτωμα που είναι πιο δροσερά. Όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 25oC θα πρέπει να τοποθετήσετε την αποικία μέσα σε μια συσκευασία φελιζόλ (παγωτού ή καταψυγμένων ψαριών) μαζί με ένα μπουκάλι νερό από την κατάψυξη. Αντικαθιστώντας αυτό το μπουκάλι μια φορά τη μέρα θα καταφέρετε να διατηρήσετε την θερμοκρασία της αποικίας σε ανεκτά από τα Microworms επίπεδα.
Δημιουργία νέας αποικίας
Από εμάς θα λάβετε μια αποικία έτοιμη για συγκομιδή μετά από περίπου μια βδομάδα. Από κει και πέρα είναι πολύ εύκολο να αναπτύξετε δικές σας καλλιέργειες για μόνιμη πηγή Microworms. Σας προτείνουμε να ξεκινάτε μια νέα αποικία κάθε 3-4 βδομάδες.

Σε ένα μικρό τάπερ ανακατέψετε κουάκερ με νερό ή πουρέ με νερό ή παιδική κρέμα σε σκόνη με νερό. Τις αναλογίες μπορείτε να υπολογίσετε με το μάτι, αρκεί το τελικό μείγμα να είναι πολύ ελαφρώς χυλώδες. Αν γίνει πολύ υγρό προσθέστε ξηρό υλικό για να σφίξει. Πασπαλίστε από πάνω λίγη ξηρή μαγιά. Με ένα μαχαίρι αφαιρέστε μερικά Microworms από τα τοιχώματα της υπάρχουσας αποικίας και αλείψτε τα πάνω στο νέο μείγμα. Κλείστε το τάπερ με καπάκι στο οποίο θα πρέπει να έχετε κάνει 4-5 τρύπες με μια καρφίτσα. Αφήστε την αποικία σε μέρος με σταθερή θερμοκρασία μεταξύ 20-23oC. Μετά από μερικές μέρες θα δείτε σε μερικά σημεία το μείγμα να είναι πιο υγρό και να γυαλίζει στο φως. Αυτή η γυαλάδα είναι τα Microworms που σπαρταράνε.

Αν χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό για να φτιάξετε το μείγμα σας, θα πρέπει να το αφήσετε να πέσει η θερμοκρασία του και να εξισορροπηθεί με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, πριν προσθέσετε τα Microworms. Το πολύ ζεστό περιβάλλον θα τα σκοτώσει.

Μια αποικία πρέπει να αντικατασταθεί όταν αρχίσει να μαυρίζει και να μυρίζει άσχημα.