Βιοτίνη για σκύλους

H βιοτίνη για σκύλους

βιοτινη και σκυλοιΗ βιοτίνη, παρά το ότι είναι μία βιταμίνη από το συγκρότημα Β, είναι πιο ευρέως γνωστή ως βιταμίνη H.

Στους σκύλους, η βιταμίνη Β7 – όπως λέγεται και αλλιώς η βιοτίνη καλείται – συνιστάται για τη θεραπεία των αλλεργικών αντιδράσεων και των δερματικών ασθενειών.

Η αποτελεσματικότητα της βιταμίνης αυτής κατά τη θεραπεία είναι γνωστό ότι είναι υψηλότερη αν χρησιμοποιηθεί συνδυαστικά μαζί με λιπαρά οξέα.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν από σκύλο σε σκύλο, οπότε η χορήγηση βιοτίνης μπορεί να μην είναι πάντα η καλύτερη λύση.

Είναι σημαντικό να μάθουμε ποια είναι η αιτία των προβλημάτων του δέρματος, για να δούμε αν η βιοτίνη μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα.

Επιδράσεις της Βιοτίνη στα σκυλιά

Η βιταμίνη H δεν είναι αποτελεσματική μόνο στη θεραπεία αλλεργικών αντιδράσεων και παθήσεωνΒιοτινη για τους σκυλους του δέρματος αλλά φαίνεται επίσης ότι παίζει σημαντικό ρόλο στις ακόλουθες διαδικασίες:

  • Πέψη
  • Ανάπτυξη
  • Σχηματισμός των μυών

 

Ως εκ τούτου, θα πρέπει να βασίζεται κάποιος σε αυτή τη βιταμίνη, αν ο σκύλος του υποφέρει από ένα πρόβλημα του δέρματος ή απλά αν θέλει να βελτιώσει κάποιες από τις προαναφερθείσες διαδικασίες.

 

Ανεπάρκειας βιοτίνης στους σκύλους
Μια ανεπάρκεια της βιταμίνης Β7 μπορεί να είναι η ακριβής αιτία των διαταραχών του δέρματος.
Αυτό εξηγεί γιατί τα συμπτώματα τείνουν να ανακουφίζονται κατά τη χορήγηση βιοτίνης.

Μερικά από τα προβλήματα που σχετίζονται με την ανεπάρκεια βιοτίνης περιλαμβάνουν:

  • Αναιμία
  • Ξηρό τρίχωμα
  • Δερματικές βλάβες

Για να βεβαιωθείτε ότι αυτά οφείλονται στην έλλειψη της βιοτίνης και όχι σε κάτι άλλο, το καλύτερο είναι να πάτε το σκυλί σε έναν κτηνίατρο ώστε ο ίδιος να καθορίσει αν τα συμπληρώματα με βιταμίνη H είναι αναγκαία ή όχι.

Η ανεπάρκεια βιοτίνης μπορεί να παρατηρηθεί αν κάποιος δώσει στο σκύλο του ασπράδια αυγών.

Η απορρόφηση της βιοτίνης αναστέλλεται όταν τα ωμά αυγά καταναλώνονται, επειδή αυτά περιέχουν το ένζυμο αβιδίνη.

Διαθεσιμότητα και χορήγηση της βιταμίνης Β7
Αυτή η βιταμίνη είναι διαθέσιμη σε μορφή σκόνης, είτε μόνη της είτε σε συνδυασμό με άλλες ουσίες.
Η μαγιά μπύρας για παράδειγμα, περιλαμβάνει πολλές άλλες ενώσεις εκτός της βιοτίνης.
Υπάρχουν επίσης αρκετές φυσικές πηγές της βιταμίνης Β7, με τις πιο σημαντικές να είναι:

  • Το συκώτι
  • Τα σπορέλαια
  • H μαγιά που αναφέραμε πιο πάνω

Εάν η διατροφή του σκύλου σας περιλαμβάνει οποιαδήποτε από αυτές τις πηγές, οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα υπάρχουν τυχόν προβλήματα ανεπάρκειας.

Dog-smiling-in-field_158461193Ακόμα κι αν δεν υπάρχουν παρενέργειες ή τοξικές αντιδράσεις που σχετίζονται με τη βιοτίνη, οι ιδιοκτήτες σκύλων καλό θα είναι να συμβουλεύονται έναν κτηνίατρο για την καλύτερη επιθυμητή δόση που χρειάζεται το σκυλί τους.

Ως εναλλακτική λύση, μπορεί κάποιος να ακολουθήσει τις οδηγίες διαχείρισης που αναφέρονται στα δοχεία των συμπληρωμάτων.

Τα συμπληρώματα με βάση αυτή τη βιταμίνη μπορεί να έχουν διαφορετικές συγκεντρώσεις βιοτίνης και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι ασφαλέστερο να ζητήσει κάποιος συμβουλές από έναν κτηνίατρο.

Ανεπιθύμητες Αντιδράσεις στην βιταμίνη H

Η βιοτίνη είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη, γι ‘αυτό δεν θα αποτελέσει απειλή για την υγεία του σκύλου σας, ακόμη και αν χορηγηθεί μια υπερβολική δόση.

Η υπέρβαση αυτή δεν θα επηρεάσει με οποιοδήποτε τρόπο το συκώτι ή τα νεφρά και θα εξαλειφθεί από τον οργανισμό με τα ούρα.

Με άλλα λόγια, τόσο οι κίνδυνοι τοξικότητας όσο και υπερδοσολογίας, μειώνονται στο ελάχιστο.

Μερικοί ιδιοκτήτες σκυλιών μπορεί να πιστεύουν ότι η χορήγηση μεγαλύτερης δόσης θα βελτιώσει τα συμπτώματα πιο γρήγορα, αλλά αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια.

Βρείτε την Βιοτίνη στο feeders.gr

ΠΗΓΗ