Μασάζ για σκύλους – Κυναθλήματα

μασαζ για σκυλουςΥπάρχουν πολλά πράγματα που λαβαίνουν χώρα στο παρασκήνιο και αφορούν τα σκυλιά agility και κυναθλημάτων, ορισμένα από αυτά μπορεί να σας φανούν ανήκουστα όταν τα πρώτο ακούσετε.
Είναι πολύ κρίμα που συμβαίνει κάτι τέτοιο,αλλά θα πρέπει να ‘χετε κατά νου ότι ο σκύλος κυναθλημάτων είναι αθλητής με όλη την έννοια της λέξης.
Στην πραγματικότητα και ο χειριστής του σκύλου είναι αθλητής και πρέπει να συμπεριφέρεται στον εαυτό του με τον ίδιο τρόπο όταν έχετε έναν σκύλο ευκινησίας.

Ποιοι είναι μερικοί από αυτούς τους “φανταχτερούς” όρους που θα ακούγονται πίσω από την γραμμή του ανταγωνισμού;  Μασάζ,χειροπρακτική,ωμά τρόφιμα και βελονισμός είναι μερικοί μόνο από αυτούς.
Για παράδειγμα, αρχικά στο άκουσμα δημιουργεί αμφιβολίες το μασάζ για σκύλους.
Προφανώς η ιδέα του να κάνεις μασάζ στους σκύλους είναι πολύ “ιδιαίτερη”, δεν χρειάζονται μασάζ!
Και ο χειριστής δεν χρειάζεται μασάζ !
(Ω,πόσο λάθος έκανα και στις δύο περιπτώσεις…)

Σε αρκετά ανεπτυγμένες χώρες όμως χρησιμοποιούν το μασαζ στην αρχή των μαθημάτων υπακοής.μασαζ για σκυλους πατουσες
Αυτές τις συνεδρίες ξεκινάν με τρίψιμο των αυτιών, μια το ένα και μια το άλλο.
Ακολουθεί τρίψιμο ξεκινώντας από τον ώμο,χαϊδεύοντας τα κάτω μπροστινά πόδια τους με τα δύο χέρια,τελειώνοντας με τα δάχτυλα των ποδιών τους. Στη συνέχεια τρίβονται τα πλευρά και μετά τα πίσω πόδια. Το τελικό στάδιο είναι το τρίψιμο των παλάμων μας στις πλάτες των σκύλων ,ξεκινώντας από το πίσω μέρος του λαιμού μέχρι και την ουρά.

Σε αποτέλεσμα αυτών τα σκυλιά είναι σημαντικά πιο χαλαρά, και ως μπόνους πλέον ο χειριστής μπορεί να γνωρίζει την βασική μυική δομή του σκύλου μου.

θεραπεια σκυλουΑπό εξωτερικής απόψεως,αυτό μπορεί να μην ακούγεται και πολύ,όμως είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό για την ευκινησία! Αν αγγίζετε το σκυλί σας σε καθημερινή βάση τότε ξέρετε πώς αισθάνεται.
Θα βρείτε επίσης τομείς που προκαλούν ανησυχία,όπως κόμπους και μπερδεμένα σημεία στο τρίχωμα,πριν αυτά αναπτυχθούν σε μεγάλο βαθμό. Τα πόδια μπορεί να αποκαλύψουν πληγές στα δάχτυλα ή στα “μαξιλάρια” που υπάρχουν στα πέλματα,έτσι ώστε να μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε εγκαίρως.

Το μασάζ και η ευκινησία για σκύλους πρέπει πάντα να πηγαίνουν χέρι-χέρι και ελπίζω να το αντιληφθείτε και εσείς και να διατηρήσετε αυτήν την συγκεκριμένη ρουτίνα όσον αναφορά τον σκύλο σας.