Δέκα συμβουλές για τους νέους ιδιοκτήτες ζωηρών κουταβιών

Δέκα συμβουλές για τους νέους ιδιοκτήτες ζωηρών κουταβιών

Συγχαρητήρια!

Έχετε αποφασίσει να υιοθετήσετε ένα κουτάβι ή έχετε ήδη φέρει ένα στο σπίτι σας.
Είτε είστε έμπειροι με τα κατοικίδια ζώα, είτε είναι η πρώτη σας φορά, εδώ θα βρείτε δέκα χρήσιμες συμβουλές για να βοηθηθείτε!

1) Προετοιμάστε το σπίτι σας για το νέο σας κουτάβι

Προετοιμαζοντας το σπιτι για το νεο κουταβιΑκριβώς όπως και με ένα μωρό παιδί, έτσι και με ένα κουτάβι, το σπίτι σας θα πρέπει να διαμορφωθεί κατάλληλα.
Γιατί;
Δεν θα πιστεύατε σε πόσους μπελάδες μπορεί να μπλεχτεί το κουτάβι σας λόγο της περιέργειας του.
Επίσης, είναι σημαντικό να του παρέχουμε ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον.
Ξεκινήστε με την αφαίρεση δηλητηριώδων φυτών, την αγορά προστατευτικών ηλεκτρικών καλωδίων από το τοπικό κατάστημα και την αφαίρεση οποιουδήποτε πράγματος που θα μπορούσε ενδεχομένως να μασήσει.
Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφθονία παιχνιδιών τα οποία είναι ασφαλή για το κουτάβι σας, έτσι ώστε δεν θα καταστρέφει πράγματα που δεν θα έπρεπε(όπως τα παπούτσια σας).

2) Πηγαίνετε το κουτάβι σας στον κτηνίατρο

Ενώ τα περισσότερα καταφύγια θα κάνουν ότι καλύτερό μπορούν για τα κουτάβια και τη φροντίδα Κουτάβι κτηνίατροτους, είναι αδύνατο γι ‘αυτούς να διαγνώσουν και τη θεραπεία που ενδεχομένως να χρειάζεται κάποιο κατοικίδιο.
Έτσι, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να έρθετε σε επικοινωνία με κάποιον κτηνίατρο για να εξετάσει το κατοικίδιο σας.
Ο κτηνίατρός σας θα είναι επίσης σε θέση να σας παρέχει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τους εμβολιασμούς, τους ψύλλους, τον έλεγχο των τσιμπουριών και πολλά άλλα.
Καλό θα ήταν να κανονίσετε ένα ραντεβού με τον κτηνίατρο εντός των δύο πρώτων εβδομάδων που φέρατε το κουτάβι στο σπίτι σας, δεδομένου ότι δεν συνίσταται να βγάλετε το κουτάβι σε δημόσιους χώρους χωρίς να έχει εμβολιαστεί.

 

3) Ξεκινήστε την κοινωνικοποίηση του νωρίς
κοινωνικοποιηση κουταβιουΗ καλύτερη ηλικία για να κοινωνικοποιήσετε το κουτάβι σας είναι μεταξύ 3 και 12 εβδομάδων.
Μετά τις 12 εβδομάδες, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να γνωρίσετε το κουτάβι σας σε νέους τόπους, ανθρώπους και πράγματα.

 

 

 

4) Φροντίστε για την άσκηση τουκουταβι γυμναστικη
Το πιθανότερο είναι το νέο κουτάβι σας να έχει πολύ ενέργεια(όταν δεν κοιμάται).
Βεβαιωθείτε λοιπόν για την σωστή άσκηση του γιατί είναι σημαντική για τη συνολική υγεία του.
Ένας από τους ευκολότερους τρόπους άσκησης είναι η καθημερινή βόλτα.

 

 

5) Φροντίστε το που θα κάνει την ανάγκη του
Αυτό μπορεί να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία.
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι το κουτάβι σας θα πρέπει να βγαίνει έξω περίπου κάθε δύο ώρες και κουταβι σκατουλακιαμέχρι και έξι φορές την ημέρα – και κυρίως μετά τα γεύματα.
Θα πρέπει να αναγνωρίζετε τα σημάδια που φανερώνουν ότι το κουτάβι σας πρέπει να βγει έξω και να προσπαθήσετε να το εντάξετε σε ένα κανονικό πρόγραμμα.
Το να το βγάζετε έξω ειδικά στην αρχή είναι εξαιρετικά δύσκολο, οπότε το καλύτερο θα ήταν να τον εκπαιδεύσετε να κάνει την ανάγκη του σε πάνα.
Τα περισσότερα σκυλιά δεν λερώνουν εκεί που κοιμούνται.
Πάνω απ ‘όλα θα πρέπει να είσαστε συνεπής σε ό,τι μέθοδο επιλέξατε – αυτό είναι και το κλειδί για να έχει το κουτάβι σας σωστή εξέλιξη.

6) Να ξέρετε ποιον να εμπιστευτείτε
κουταβι εκπαιδευσηΕίναι εύκολο να στραφεί κάποιος στο διαδίκτυο για πληροφορίες, αν το κουτάβι του συμπεριφέρεται παράξενα ή έχει βλάψει τον εαυτό του ή αν θέλει γενικές συμβουλές.
Ωστόσο, δεν είναι όλοι στο διαδίκτυο ειδικοί.
Εάν έχετε μια ανησυχία για την υγεία ή τη συμπεριφορά του κατοικίδιου σας, εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και να κλείστε ένα ραντεβού με τον κτηνίατρό σας για να μάθετε τι συμβαίνει το συντομότερο.

 

7) Επιβραβεύστε την καλή συμπεριφορά του κουταβιού σαςκουταβι λιχουδια ανταμοιβη
Κατά τις πρώτες εβδομάδες που έχετε το κουτάβι σας στο σπίτι, μπορεί να φαίνεται ότι η συμπεριφορά του δεν είναι και η καλύτερη.
Ακόμα κι έτσι, είναι σημαντικό να ανταμείψετε το κουτάβι σας κάθε φορά που κάνει κάτι καλό, καθώς έτσι θα κατανοήσει καλύτερα και θα μάθει πιο γρήγορα ότι κάνει κάτι σωστό.
Περιμένοντας το να κάνει κάτι λάθος ώστε να το προσέξετε, δεν θα βοηθήσει ούτε αυτό αλλά ούτε κι εσάς!

8) Εκπαιδεύστε το κουτάβι σας
Ενώ τα οφέλη του να πάρει κανείς ένα νέο κουτάβι υπερτερούν κατά πολύ σε σχέση με τα αρνητικά, αυτό δεν σημαίνει ότι η κάθε μέρα με το νέο σας κουτάβι θα είναι τέλεια.
Για να βοηθήσετε το κουτάβι σας να μάθει γρήγορα πώς θα πρέπει να συμπεριφέρεται, προσπαθήστε να του διδάξετε δεξιότητες όπως το να κάτσει για να του δώσετε κάποια λιχουδιά ή να έρχεται όταν το καλείται.
Τα μαθήματα υπακοής για κουτάβια συνήθως αρχίζουν αφού γίνουν τριών ή τεσσάρων μηνών(ως επί το πλείστον για να βεβαιωθούμε ότι τα σκυλιά είναι κατάλληλα εμβολιασμένα), έτσι ώστε όταν το κουτάβι σας είναι έτοιμο, να ασχοληθείτε πιο εντατικά για να του μάθετε περισσότερες βασικές δεξιότητες .

9) Να είσαστε συνεπής
κουταβι τροφηΈνα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για το κατοικίδιο ζώο σας είναι το να είσαστε συνεπής στο πώς θα το αναθρέψετε.
Να του παρέχετε γεύματα σε τακτά χρονικά διαστήματα και να το βγάζετε βόλτα περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα.
Αν επιβραβεύσετε το κουτάβι σας για κάτι, μην τον επιπλήξετε για το ίδιο πράγμα αργότερα.
Το κουτάβι σας θα συνηθίσει και θα κατανοήσει πώς λειτουργούν τα πράγματα στο σπίτι σας.

10) Απολαύστε το νέο σας κουτάβι και τραβήξτε πολλές φωτογραφίες!
Το κουτάβι σας θα μεγαλώσει τόσο γρήγορα, οπότε απολαύστε κάθε στιγμή με αυτό, έστω και αν απογοητεύεστε κατά καιρούς.
Έχετε κάνει κάτι αξιέπαινο δίνοντας στο κουτάβι σας ένα σπιτικό, φροντίστε λοιπόν να απολαύσετε το χρόνο σας μαζί του!
Φυλάξτε αυτές τις στιγμές βγάζοντας πολλές φωτογραφίες.

ΠΗΓΗ